Coming Out Dag vindt jaarlijks plaats op 11 oktober. Het doel van de dag is om de sociale acceptatie van LHBTQ+ mensen te vergroten. Als teken van steun hangen veel organisaties op deze dag de regenboogvlag uit en worden er andere activiteiten georganiseerd.

Dit jaar valt Coming Out Dag op een zondag en zitten we midden in een pandemie. Dit jaar dus geen grote Coming Out Dag activiteiten in Wageningen. Vanuit SHOUT wilde we deze dag echter niet stil voorbij laten gaan. Samen met de bblthk hebben we een boekenplank opgezet met LHBT+ thema boeken. Ook hebben we in samenwerking met de WUR een online lunchcollege georganiseerd over het belang van Coming Out Dag. Op zaterdag stonden we met een kraam op het plein bij de Junushof om regenboogvlaggetjes uit te delen en mensen te vertellen over Coming Out Dag. Dat leverde leuke gesprekken op.

Diverse organisaties hebben op onze oproep gereageerd om de regenboogvlag uit te hangen op 11 oktober. Bij het gemeentehuis werd de vlag zelfs op vrijdag al gehesen en wapperde trots het hele weekend. Andere plekken waar je de vlag zag hangen waren het politiebureau, op de campus van de WUR, bij het gebouw van Unilever, bij de Aula aan het 5 mei plein, bij studentenvereniging KSV Franciscus, de Bevrijdingskerk, jongerenvereniging Unitas en scouting die Wiltgraeff.