Altijd al Drag willen proberen?

Weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is Drag College iets voor jou.

 

Vind bij Drag College je innerlijke Drag King, Queen of Genderblend.

Wij zorgen ervoor dat jij de kans en ondersteuning krijgt die je nodig hebt om een eigen Drag Persona en Act neer te zetten.

Volg masterclasses van professionele performers, haar & make-up artists en krijg persoonlijke begeleiding van life coaches. Ontvang je Drag diploma in performance skills en zelfvertrouwen nadat je hebt staan schitteren tijdens het afstudeergala.

Voor 50 euro doe je mee en krijg je een Drag starterkit, persoonlijke coaching en 4 masterclasses rondom haar & make-up, kostuum, karakter ontwikkeling en het neerzetten van je act. Alle masterclasses vinden plaats in de avond bij SHOUT in de Rainbow Room en Theater De Wilde Wereld.

Het doel van Drag College is niet alleen om je te helpen met het creëren van je eigen drag persona, maar ook dat je jezelf kunt ontwikkelen en beter leert kennen door drag. Een vorm van therapie, maar dan leuker.

Net als op school krijg je bij Drag College ook huiswerk mee. Tussen de masterclasses verwachten we dat je minstens 2 uur de tijd neemt voor zelfstudie. Om bijvoorbeeld je make-up skills verder te oefenen, je act uit te werken en te werken aan je kleding.

Inschrijven voor Drag College kan van 1 november tot en met 23 november via het aanmeldformulier.

Wil je hulp met je aanmelding? Op maandag 7 november kun je van 20:00 tot 21:00 advies vragen aan het Drag College team in de Rainbow Room van SHOUT (Burgtstraat 1).

 

Drag College is samenwerking tussen Wagastorm en SHOUT Wageningen.

SHOUT logo groot

Inhoud masterclasses

23 februari 2023 – Masterclass 1 – Make-up

Tijdens je eerste masterclass aan Drag College ga je onder begeleiding van niemand minder dan make-up artiest Jesper Mua, bekend van het tv programma Make-up-Cup, aan de slag met make-up. Leer hoe je het gezicht van jouw drag persona het beste tot leven kan brengen.

2 maart 2023 – Masterclass 2 – Haar & Kleding

Tijdens de masterclass haar en kleding ga je onder begeleiding van schoolhoofd GiGi aan de slag met het stylen van je pruik, vanaf het begin! Daarnaast ga je van start met je outfit voor het afstudeergala.

9 maart 2023 – Masterclass 3 – Personage

\In de 3e masterclass ga je aan de slag met het karakter van je drag persona. Ben je fierce, grappig, vals of juist lief en zoet? Tijdens deze masterclass ga je op zoek naar jouw inner drag! Onder begeleiding van Life coaches Hannah en Christien ga je op zoek naar wie jouw inner drag is en wat je motivatie is.

16 maart 2023 – Masterclass 4 – Act

Tijdens de 4e en laatste masterclass ga je onder begeleiding van schoolhoofd GiGi aan de slag met de act die je tijdens het afstudeergala gaat laten zien. Groots en meeslepend? Of juist klein en intiem? Het is helemaal aan jou! Ook het technische aspect als licht, geluid en special effects wordt behandeld. Je leert tijdens deze masterclass ook hoe je samenwerkt met een stagemanager en samen tot een waanzinnig optreden komt. Dit gebeurd onder begeleiding van de ervaren stagemanager: Marcel van Middendorp-Lentjes.

23 maart 2023 – Afstudeergala

Tijdens het spectaculaire afstudeergala, gehost door schoolhoofd GiGi, is het tijd om aan publiek te laten zien wat je geleerd hebt tijdens Drag College. Dit is jouw moment om te stralen op het podium en de wereld kennis te laten maken met jouw drag persona!

Het Drag College team

Robert (Wagastorm)
Producent

Christien (Wagastorm)
Life coach

Marcel (Wagastorm)
Creative director

Gigi (Wagastorm)
Host masterclasses

Hannah (SHOUT)
Life coach

Rins (SHOUT)
Website

Zeki (SHOUT)
Social media

Daarnaast helpt iedereen hierboven mee in de algemene organisatie.

Heb je vragen?

Stuur een mailtje aan dragcollege@shoutwageningen.nl

Resterende tijd om je in te schrijven voor Drag College

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Robert heeft in de portrettenserie “Zie je mij?” van Zorgbelang Inclusief vertelt hoe zijn drag persona Gigi hem heeft geholpen te worden wie hij wil zijn.