De sfeer zat er al vrij snel goed in toen een deel van de SHOUTers en GSA leden van het Pantarijn elkaar ontmoetten op station Ede-Wageningen. Grotendeels fel gekleurd en met regenboogvlaggen bepakt kwamen we een goed half uur later bij de boot aan. Daar was een deel van het bestuur al druk bezig de lunch klaar te zetten die ze die ochtend voor ons gemaakt hadden. De boot werd ingericht met een geluidsinstallatie en banners  terwijl om ons heen de boot van de politie ‘Roze in Blauw’ en een paar andere rijk uitgedoste boten hun stampende muziek de grachten in bliezen. Pas om twee uur zouden we gaan varen, maar de tijd vloog om!

Misschien voelden we ons in het begin een beetje geïntimideerd door al het extravagante muzikale geweld om ons heen, want het duurde even voordat we echt los gingen. Toen we net onder de eerste brug door waren suggereerde een van de honderden toeschouwers met gebaren dat we best wat enthousiaster mochten zijn, en dat hoefde hij niet nog eens te zeggen.

Het was een groot feest van vrolijkheid, acceptatie en inclusiviteit, waarbij op onze SHOUT boot met een mix van alle letters uit de bekende afkorting zeer representatief was!

Tijdens de tocht van bijna 2 uur met aan de kade alleen maar vriendelijke en lachende gezichten, hebben we de longen uit ons lijf geschreeuwd en gedanst tot we erbij neer vielen. Toen we eindelijk aanmeerden buiten het centrum was iedereen bekaf, vooral de organisatie (hulde!) was voldaan maar ook erg blij dat hun bed niet lang meer hoefde te wachten.

Ondanks dat we tussen alle boten een beetje een underdog waren, geen subwoofers of zeer extravagant uitgedoste mensen op de boot hadden staan is de naam van SHOUT door veel mensen gezien en hebben we op onze manier een klein maar duidelijk stempeltje op de Canal Pride kunnen zetten!

Voor herhaling vatbaar!