Frequently Asked Questions

Is SHOUT een studentenvereniging?

Nee, SHOUT is een vereniging voor iedereen vanaf 16 jaar uit Wageningen en omstreken. Aangezien Wageningen een grote studentenpopulatie heeft, zijn veel van de actieve leden student. Maar een flink deel van onze leden is 30+ en we proberen ook voor hen interessante activiteiten te organiseren!

Ben ik als hetero ook welkom?

Ja, iedereen die onderdeel is LHBTQ+-gemeenschap en/of een warm hart toedraagt is welkom bij SHOUT.

Zijn jullie alleen maar een gay bar?

Nee, SHOUT is een LHBTQ+-belangen- en gezelligheidsvereniging. Naast het organiseren van feestjes en activiteiten voor leden, behartigt SHOUT ook de belangen van de LHBTQ+-gemeenschap in Wageningen en omstreken. Dit doen we bijvoorbeeld door het tweejaarlijks organiseren van de Out Now praatgroep en door het geven van voorlichting.

Is de Wilde Wereld jullie pand?

Nee, SHOUT is een van de vaste gebruikers van de theaterzaal, waar de feesten en de café-avonden worden gehouden. Daarnaast huurt SHOUT in de Wilde Wereld ook haar verenigingsruimte de Rainbow Room. Hier wordt wekelijks de verenigingsavond gehouden. Daarnaast wordt deze ruimte gebruikt voor vergaderingen.

Is SHOUT voor mensen jonger dan 18 jaar en ouder dan 25 jaar?

Ja, SHOUT is voor iedereen vanaf 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan kun je altijd contact opnemen met het bestuur, die kunnen je vertellen waar je tot je 16e terecht kan!

Ik ben niet uit de kast, wat kunnen jullie voor mij doen?

Een aantal keer per jaar wordt de Out Now georganiseerd. Tijdens 10 bijeenkomsten worden in een veilige omgeving met gelijkgestemden onderwerpen zoals gender, seksualiteit, discriminatie, maar ook verliefdheid en daten behandeld. Verder kun je altijd contact met ons opnemen als je verder vragen of hulp nodig hebt.

Wat kan ik bij jullie doen?

SHOUT is een organisatie die volledig draait op zijn vrijwilligers. Kijk op de pagina commissies wat de opties zijn. Zelf een goed idee? Stuur ons dan een berichtje en dan nemen we contact met je op.

Ik zit in het onderwijs, wat kunnen jullie voor mij doen?

Wij verzorgen gratis voorlichtingen, voor meer informatie zie de pagina voorlichting.

Mijn kind is uit de kast gekomen, kunnen jullie helpen?

U kunt natuurlijk zelf altijd contact met ons opnemen als u vragen hebt! Als uw kind ouder is dan 16, dan is het welkom om kennis te maken op een van onze activiteiten!

SHOUT klinkt leuk, maar ik durf niet. Help?

Wij van SHOUT snappen dat de drempel best wel hoog kan zijn. Veel van onze leden hebben dit zelf ook ervaren. Ga je liever met iemand samen naar een activiteit dan hebben we het Buddy programma. Heb je het gevoel dat je geaardheid en/of genderidentiteit iets is waar je over wilt praten, dan is de Out Now misschien een optie. Voor verder vragen of ondersteuning kan je contact met ons opnemen.

Ja, maar waarom zou ik dan lid worden bij een LHBTQ+-vereniging?

Lid zijn van SHOUT zorgt dat je naar de verenigingsavonden mag, daarnaast zijn er gedurende het jaar nog een aantal andere ledenactiviteiten. Ook ondersteun je ons natuurlijk met jouw lidmaatschapsgeld.

Zijn jullie nu nog wel nodig?

Ja. Hoewel de redenen voor onze noodzaak in de laatste 50 jaar veranderd zijn, merken wij helaas nog zeer vaak dat we nodig zijn. Van de voorlichtingen op scholen waar mensen zich dan pas in de klas veilig genoeg voelen om over hun LHBTQ+-familie te praten of uit de kast komen, tot de leden die hun partner bij SHOUT hebben gevonden, en van de Out Now die toch elk jaar weer vele mensen trekt, tot de leden die elke dinsdagavond samenkomen om te chillen.

Zijn transgenders ook welkom?

Ja, iedereen die onderdeel is LHBTQ+-gemeenschap en/of een warm hart toedraagt is welkom bij SHOUT