Jij & SHOUT

 

SHOUT is er voor jou. Om gewoon te socializen, of een feestje vieren, maar ook om je te helpen als je problemen hebt met je seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Zit je in de knoop en heb je behoefte aan een gesprek of informatie?
Neem gewoon contact op!

Oud, jong, student, niet student – het maakt niet uit. Iedereen is welkom.
Bekijk hier wat SHOUT je te bieden heeft en wat je zou kunnen doen bij SHOUT.

  • OUT NOW-praatgroep
  • Ontdek SHOUT
  • Buddy-programma
  • Lid worden
  • Word vrijwilliger
  • Info / registratieformulier

Out Now-gespreksgroep

 

Gemiddeld neemt de acceptatie van LGBTQ + ers toe, maar dat de buitenwereld er geen problemen mee heeft, betekent niet dat het automatisch gemakkelijker voor je wordt als je twijfels hebt over je seksualiteit en / of genderidentiteit.

Denk je dat je misschien LHBTQ+ bent, of weet je het zeker? Wil je andere mensen ontmoeten met dezelfde gevoelens en vragen in een veilige omgeving? Dan kun je meedoen met de gespeksgroep Out Now van SHOUT.

De Out Now is een serie van ongeveer tien bijeenkomsten voor mensen die in de knoop zitten met hun geaardheid en/of genderidentiteit. In een groep van vijf tot tien deelnemers, samen met twee supervisors, bespreek je verschillende thema’s die je tegenkomt wanneer je ontdekt dat je LHBTQ + bent. Dingen als: hoe kom je erachter, de reactie van ouders, de coming-out, vooroordelen waarmee je te maken hebt en alles waar de groep over wil praten.

De Out Now wordt twee keer per jaar georganiseerd, meestal in het najaar en in het voorjaar. Deelname is gratis en het is geen vereiste dat je lid wordt van SHOUT.

Find Out SHOUT 2020

 

Wil jij SHOUT leren kennen in groepsverband? Doe dan mee met de Find Out SHOUT.

In september en oktober organiseren wij de Find Out. In een kleine groep ga je onder leiding van twee SHOUT mentoren naar onze vaste activiteiten. In verband met COVID-19 zijn die activiteiten op dit moment de verenigingsavonden en de caféavonden, allebei zo verzorgd dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden.

Normaal gesproken zijn de verenigingsavonden van SHOUT op dinsdagavond. Omdat onze vaste ruimte onvoldoende capaciteit heeft in de 1,5 meter maatschappij, verplaatsen wij het tijdelijk naar donderdagavond. Vanwege een groot aantal nieuwe aanmeldingen kunnen niet alle leden op dezelfde verenigingsavond aanwezig zijn. Daarom kan iedereen op maximaal de helft van de verenigingsavonden aanwezig zijn. Iedere dinsdag wordt er ook een online verenigingsavond aangeboden.

Er zal ook een verenigingsavond georganiseerd worden waarop nieuwe leden op 1,5 meter afstand kunnen ‘speeddaten’ om snel nieuwe mensen bij SHOUT te ontmoeten.

Om de commissies van de vereniging te leren kennen zullen deze zich aan je voorstellen tijdens diverse verenigingsavonden. Dit zal deels online gebeuren en mochten de maatregelen aangescherpt worden volledig online.

Introductieperiode klinkt misschien als een studentenvereniging, maar SHOUT is geen studentenvereniging.

Deze introductietijd is zeker niet te vergelijken met een ontgroening van een studentenvereniging. Het is een verzameling leuke activiteiten waarbij je als een groep nieuwe leden onder begeleiding van twee SHOUT-leden de vereniging en commissies leert kennen.

Je hoeft ook geen student te zijn om deel te nemen.

Deelname aan de Find Out SHOUT komt bovenop een lidmaatschap. Je wordt dus lid van SHOUT en betaalt contributie tot het einde van het kalenderjaar. Daarbij komen dan nog de kosten voor de Find Out van 10 euro. In deze prijs zit een maaltijd met je groepje en een verenigingsactiviteit inbegrepen.

Gaat de Find Out in verband met verscherpte COVID-19 maatregelen niet door? Dan is er de mogelijkheid om met één of twee nieuwe leden gekoppeld te worden aan een SHOUT lid zodat je al een bekend gezicht hebt bij de activiteiten. De ‘speeddate’ avond voor nieuwe leden zal dan ook nog steeds georganiseerd worden (eventueel online). Ook wordt er dan mogelijk nog een online commissies-avond georganiseerd. Je krijgt het inschrijfgeld van de FOS dan uiteraard terug.

.

Programma Find Out 2020

Donderdag 10/9: Eten bij mentoren
Donderdag 17/9: Ledenactiviteit
Vrijdag 18/9: Roze Café Pub Quiz 20:00-23:00 (open activiteit)
Donderdag 24/9: Verenigingsavond met ledenspeeddate 20:00-23:00
Donderdag 1/10: Verenigingsavond met ledenspeeddate 20:00-23:00
Zaterdag 3/10: Roze Café (open activiteit)*
Donderdag 8/10: Verenigingsavond 20:00-23:00
Donderdag 15/10: Verenigingsavond 20:00-23:00
Vrijdag 16/10: Roze Café Filmavond (open activiteit). Welkom vanaf 20:00, film start om 20:30.
Donderdag 22/10: Verenigingsavond 20:00-23:00
Donderdag 29/10: Verenigingsavond 20:00-23:00
Zaterdag 31/10: Roze Café (open activiteit)*

 *Activiteit nog onbekend

Welke commissie op welke verenigingsavond iets gaat organiseren wordt later bekendgemaakt.

Iedere dinsdag is er ook een online verenigingsavond.

 

 

Buddy-programma

 

Wil je kennis maken met SHOUT, maar durf je niet alleen te gaan? We kennen dat gevoel allemaal!

SHOUT heeft een buddy-programma voor mensen die een SHOUT-activiteit willen bezoeken, maar liever niet alleen willen gaan.

Als je je aanmeld, word je door het SHOUT-bestuur gekoppeld aan een SHOUT-lid dat buddy-mentor is. Je kunt dan één keer samenkomen en dan samen naar een SHOUT-activiteit gaan.

Via het formulier hieronder kunnen zowel buddy-mentoren als mensen die een buddy willen, zich aanmelden voor het buddy-systeem. Na het invullen neemt het bestuur zo snel mogelijk contact met je op!

Word lid van SHOUT!

Als lid van SHOUT steun je het werk van SHOUT financieel met jouw contributie. Behalve het feit dat je geld op deze manier goed besteed wordt, krijg je er ook iets voor terug.

Als lid van SHOUT zijn bijna alle activiteiten gratis toegankelijk en krijg je korting op de paar betaalde activiteiten die SHOUT organiseert. Daarnaast zijn er speciale ledenavonden en ledenactiviteiten.

In 2019 is de contributie €20,- per jaar. Vanaf 2020 is de contributie €30,- per jaar. Ben je student of heb je een minimum inkomen, dan krijg je  €5,- korting. Je betaalt vanaf de maand dat je lid wordt.

Lid worden is heel eenvoudig! Vul dit formulier in, betaal je contributie en je bent klaar!

 

Word vrijwilliger

 

SHOUT draait volledig op vrijwilligers. Zonder hen geen feesten, Roze Café avonden, voorlichting op scholen, hulp aan asielzoekers en zo veel meer.

Als je SHOUT wilt versterken en je wilt inzetten voor de lokale LGBTQ + gemeenschap met zichtbaarheid en interessante en leuke activiteiten, kijk dan eens naar onze commissiespagina welke commissies je aanspreken.

Vrijwilliger zijn bij SHOUT is echt leuk en leerzaam. Daarnaast belonen we onze vrijwilligers ook met borrels, SHOUT-munten voor een gratis drankje bij een activiteit en een jaarlijks vrijwilligersbedankje.

Laat je interesse weten – de SHOUT vrijwilligerscoördinator kan samen met je kijken welke commissies het beste bij je passen.

7 + 4 =