Jij & SHOUT

 

SHOUT is er voor jou. Om gewoon te socializen, of een feestje vieren, maar ook om je te helpen als je problemen hebt met je seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Zit je in de knoop en heb je behoefte aan een gesprek of informatie?
Neem gewoon contact op!

Oud, jong, student, niet student – het maakt niet uit. Iedereen is welkom.
Bekijk hier wat SHOUT je te bieden heeft en wat je zou kunnen doen bij SHOUT.

  • OUT NOW-praatgroep
  • Ontdek SHOUT
  • Buddy-programma
  • Lid worden
  • Word vrijwilliger
  • Info / registratieformulier

Out Now-gespreksgroep

 

Gemiddeld neemt de acceptatie van LGBTQ + ers toe, maar dat de buitenwereld er geen problemen mee heeft, betekent niet dat het automatisch gemakkelijker voor je wordt als je twijfels hebt over je seksualiteit en / of genderidentiteit.

Denk je dat je misschien LHBTQ+ bent, of weet je het zeker? Wil je andere mensen ontmoeten met dezelfde gevoelens en vragen in een veilige omgeving? Dan kun je meedoen met de gespeksgroep Out Now van SHOUT.

De Out Now is een serie van ongeveer tien bijeenkomsten voor mensen die in de knoop zitten met hun geaardheid en/of genderidentiteit. In een groep van vijf tot tien deelnemers, samen met twee supervisors, bespreek je verschillende thema’s die je tegenkomt wanneer je ontdekt dat je LHBTQ + bent. Dingen als: hoe kom je erachter, de reactie van ouders, de coming-out, vooroordelen waarmee je te maken hebt en alles waar de groep over wil praten.

De Out Now wordt twee keer per jaar georganiseerd, meestal in het najaar en in het voorjaar. Deelname is gratis en het is geen vereiste dat je lid wordt van SHOUT.

van.Find Out SHOUT

 

Iedereen is op elk moment welkom om kennis te maken met de activiteiten van SHOUT en de vereniging.

Eenmaal per jaar, van september tot december, bieden we ook de mogelijkheid om in groepsverband kennis te maken met SHOUT via de Find Out SHOUT.

Je vormt dan een groep samen met andere geïnteresseerden en twee mentoren. Samen ga je naar de doorlopende activiteiten van SHOUT: ledenactiviteiten, feestjes en het roze café. Bovendien kan je groep extra dingen doen, zoals samen eten voor een activiteit.

Om de commissies van de vereniging te leren kennen, organiseren ze ook allemaal een kleine kennismakingsactiviteit. Denk bijvoorbeeld aan een tapcursus van de barcommissie en een decoratiemiddag van de feestcommissies.

Introductieperiode klinkt misschien als een studentenvereniging, maar SHOUT is geen studentenvereniging.

Deze introductietijd is zeker niet te vergelijken met een ontgroening van een studentenvereniging. Het is een verzameling leuke activiteiten waarbij je als een groep nieuwe mensen onder begeleiding van twee SHOUT-leden de vereniging leert kennen.

Je hoeft ook geen student te zijn om deel te nemen.

Deelname aan de Find Out SHOUT komt bovenop een lidmaatschap. Je wordt dus lid van SHOUT en betaalt contributie tot het einde van het kalenderjaar. Daarbij komen dan nog de kosten voor de Find Out van 15 euro.

Is het nog geen september en wil je lid worden van SHOUT en naar de activiteiten komen. Meld je dan aan voor het buddy-programma of kom een keer langs op een verenigingsavond.

Programma Find Out 2019

Dinsdag 17/9: eten bij mentoren
Vrijdag 20/9: Roze café met tapcursus en pubquiz
Dinsdag 24/9: verenigingsavond
Dinsdag 1/10: verenigingsavond
Zaterdag 5/10: Drag avond en feest
Dinsdag 8/10: verenigingsavond
Dinsdag 15/10: verenigingsavond
Vrijdag 18/10: Roze café met tapcursus en film
Dinsdag 22/10: verenigingsavond
Dinsdag 29/10: verenigingsavond
Donderdag 31/10: Halloweenfeest
Dinsdag 5/11: verenigingsavond
Dinsdag 12/11: verenigingsavond
Dinsdag 19/11: verenigingsavond

 

Buddy-programma

 

Wil je kennis maken met SHOUT, maar durf je niet alleen te gaan? We kennen dat gevoel allemaal!

SHOUT heeft een buddy-programma voor mensen die een SHOUT-activiteit willen bezoeken, maar liever niet alleen willen gaan.

Als je je aanmeld, word je door het SHOUT-bestuur gekoppeld aan een SHOUT-lid dat buddy-mentor is. Je kunt dan één keer samenkomen en dan samen naar een SHOUT-activiteit gaan.

Via het formulier hieronder kunnen zowel buddy-mentoren als mensen die een buddy willen, zich aanmelden voor het buddy-systeem. Na het invullen neemt het bestuur zo snel mogelijk contact met je op!

Word lid van SHOUT!

Als lid van SHOUT steun je het werk van SHOUT financieel met jouw contributie. Behalve het feit dat je geld op deze manier goed besteed wordt, krijg je er ook iets voor terug.

Als lid van SHOUT zijn bijna alle activiteiten gratis toegankelijk en krijg je korting op de paar betaalde activiteiten die SHOUT organiseert. Daarnaast zijn er speciale ledenavonden en ledenactiviteiten.

In 2019 is de contributie €20,- per jaar. Vanaf 2020 is de contributie €30,- per jaar. Ben je student of heb je een minimum inkomen, dan krijg je  €5,- korting. Je betaalt vanaf de maand dat je lid wordt.

Lid worden is heel eenvoudig! Vul dit formulier in, betaal je contributie en je bent klaar!

 

Word vrijwilliger

 

SHOUT draait volledig op vrijwilligers. Zonder hen geen feesten, Roze Café avonden, voorlichting op scholen, hulp aan asielzoekers en zo veel meer.

Als je SHOUT wilt versterken en je wilt inzetten voor de lokale LGBTQ + gemeenschap met zichtbaarheid en interessante en leuke activiteiten, kijk dan eens naar onze commissiespagina welke commissies je aanspreken.

Vrijwilliger zijn bij SHOUT is echt leuk en leerzaam. Daarnaast belonen we onze vrijwilligers ook met borrels, SHOUT-munten voor een gratis drankje bij een activiteit en een jaarlijks vrijwilligersbedankje.

Laat je interesse weten – de SHOUT vrijwilligerscoördinator kan samen met je kijken welke commissies het beste bij je passen.

3 + 10 =