Jij & SHOUT

 

SHOUT is er voor jou. Om gewoon te socializen, of een feestje vieren, maar ook om je te helpen als je problemen hebt met je seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Zit je in de knoop en heb je behoefte aan een gesprek of informatie?
Neem gewoon contact op!

Oud, jong, student, niet student – het maakt niet uit. Iedereen is welkom.
Bekijk hier wat SHOUT je te bieden heeft en wat je zou kunnen doen bij SHOUT.

  • OUT NOW-praatgroep
  • Buddy-programma
  • Lid worden
  • Word vrijwilliger
  • Info / registratieformulier

Gespreksgroepen

Er achter komen dat je niet past in de norm van hetero en/of cisgender kan lastig zijn. Het is dan fijn om daar met anderen over te praten die het zelfde meemaken als jijzelf in een veilige omgeving. SHOUT biedt diverse gespreksgroepen aan voor mensen die willen praten over LHBTQ+ zijn en alles wat daar mee samen hangt.

 

 

 

Vanaf begin april 2021 start een nieuwe Out Now groep. Meld je nu aan via het aanmeldformulier.

Out Now-gespreksgroep

Denk je dat je misschien LHBTQ+ bent, of weet je het zeker? Wil je andere mensen ontmoeten met dezelfde gevoelens en vragen in een veilige omgeving? Dan kun je meedoen met de gespeksgroep Out Now van SHOUT.

De Out Now is een gespreksgroep die bestaat uit een serie van 6 tot 10 bijeenkomsten met dezelfde groep. Onder begeleiding van twee mentoren bespreek je met de groep diverse thema’s zoals er voor jezelf achter komen dat je op het LHBTQ+ spectrum valt en hoe je omgeving reageert op je ‘coming out’. Als groep bepaal je ook samen welke onderwerpen aan bod komen en deelt iedereen zijn/haar/hun/diens coming out verhaal.

De Out Now wordt twee keer per jaar georganiseerd. Om deel te nemen aan de groep hoef je geen lid te zijn van SHOUT Wageningen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze groep.

SHOUT Sharing Cicrle

SHOUT Sharing circle is een gespreksgroepvorm waarbij er een maandelijkse bijeenkomst gehouden wordt voor een groep uit het LHBTQ+ spectrum. Het is een ‘safe space’ voor het bespreken van zaken die je bezig houden rondom het thema van de groep. Op deze bijeenkomst dragen deelnemers zelf onderwerpen aan waarover gesproken wordt. De groep kan dus wisselen in wie deelnemen. De Sharing Circle groep is bedoelt voor leden van SHOUT. Je bent als (nog) niet-SHOUT-lid welkom om twee keer aan te sluiten voor we verwachten dat je lid wordt van SHOUT. Op het moment hebben wij één groep over gender. Heb je behoefte aan een sharing circle over een ander onderwerp? Neem dan via e-mail contact op met het bestuur van SHOUT, zodat deze groep opgezet kan worden. Ook als je het als eenmalige bijeenkomst zou willen.

Trans en non-binaire sharing circle

Voor de SHOUT-leden die niet-cisgender zijn beiden we een groep aan waar over gender gesproken wordt en hoe het is om niet in de maatschappelijke verwachtingen van gender te vallen. Deze groep wordt maandelijks georganiseerd in het Nederlands. Het is mogelijk om ook een Engels gesproken groep op te zetten zodra daar behoefte aan is. Aanmelden voor de groep doe je door een e-mail te sturen naar info@shoutwageningen.nl.

Buddy-programma

 

Wil je kennis maken met SHOUT, maar durf je niet alleen te gaan? We kennen dat gevoel allemaal!

SHOUT heeft een buddy-programma voor mensen die een SHOUT-activiteit willen bezoeken, maar liever niet alleen willen gaan.

Als je je aanmeld, word je door het SHOUT-bestuur gekoppeld aan een SHOUT-lid dat buddy-mentor is. Je kunt dan één keer samenkomen en dan samen naar een SHOUT-activiteit gaan.

Via het formulier hieronder kunnen zowel buddy-mentoren als mensen die een buddy willen, zich aanmelden voor het buddy-systeem. Na het invullen neemt het bestuur zo snel mogelijk contact met je op!

Word lid van SHOUT!

Als lid van SHOUT steun je het werk van SHOUT financieel met jouw contributie. Behalve het feit dat je geld op deze manier goed besteed wordt, krijg je er ook iets voor terug.

Als lid van SHOUT zijn bijna alle activiteiten gratis toegankelijk en krijg je korting op de paar betaalde activiteiten die SHOUT organiseert. Daarnaast zijn er speciale ledenavonden en ledenactiviteiten.

In 2019 is de contributie €20,- per jaar. Vanaf 2020 is de contributie €30,- per jaar. Ben je student of heb je een minimum inkomen, dan krijg je  €5,- korting. Je betaalt vanaf de maand dat je lid wordt.

Lid worden is heel eenvoudig! Vul dit formulier in, betaal je contributie en je bent klaar!

 

Word vrijwilliger

 

SHOUT draait volledig op vrijwilligers. Zonder hen geen feesten, Roze Café avonden, voorlichting op scholen, hulp aan asielzoekers en zo veel meer.

Als je SHOUT wilt versterken en je wilt inzetten voor de lokale LGBTQ + gemeenschap met zichtbaarheid en interessante en leuke activiteiten, kijk dan eens naar onze commissiespagina welke commissies je aanspreken.

Vrijwilliger zijn bij SHOUT is echt leuk en leerzaam. Daarnaast belonen we onze vrijwilligers ook met borrels, SHOUT-munten voor een gratis drankje bij een activiteit en een jaarlijks vrijwilligersbedankje.

Laat je interesse weten – de SHOUT vrijwilligerscoördinator kan samen met je kijken welke commissies het beste bij je passen.

14 + 7 =