Jij & SHOUT

 

SHOUT is er voor jou. Om gewoon te socializen, of een feestje vieren, maar ook om je te helpen als je problemen hebt met je seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Zit je in de knoop en heb je behoefte aan een gesprek of informatie?
Neem gewoon contact op!

Oud, jong, student, niet student – het maakt niet uit. Iedereen is welkom.
Bekijk hier wat SHOUT je te bieden heeft en wat je zou kunnen doen bij SHOUT.

  • OUT NOW-praatgroep
  • Buddy-programma
  • Lid worden
  • Word vrijwilliger
  • Info / registratieformulier

Gespreksgroepen

Er achter komen dat je niet past in de norm van hetero en/of cisgender kan lastig zijn. Het is dan fijn om daar met anderen over te praten die het zelfde meemaken als jijzelf in een veilige omgeving. SHOUT biedt diverse gespreksgroepen aan voor mensen die willen praten over LHBTQ+ zijn en alles wat daar mee samen hangt.

 

 

 

Out Now-gespreksgroep

Denk je dat je misschien LHBTQ+ bent, of weet je het zeker? Wil je andere mensen ontmoeten met dezelfde gevoelens en vragen in een veilige omgeving? Dan kun je meedoen met de gespeksgroep Out Now van SHOUT.

De Out Now is een gespreksgroep die bestaat uit een serie van 6 tot 10 bijeenkomsten met dezelfde groep. Onder begeleiding van twee mentoren bespreek je met de groep diverse thema’s zoals er voor jezelf achter komen dat je op het LHBTQ+ spectrum valt en hoe je omgeving reageert op je ‘coming out’. Als groep bepaal je ook samen welke onderwerpen aan bod komen en deelt iedereen zijn/haar/hun/diens coming out verhaal.

De Out Now wordt twee keer per jaar georganiseerd. Om deel te nemen aan de groep hoef je geen lid te zijn van SHOUT Wageningen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze groep.

Out Now-gespreksgroep voorjaar 2023

De volgende editie van de Out Now vindt plaats in maart en april 2023. We starten op 22 maart met de groep. De groep komt een maal per week bij elkaar op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 in de Rainbow Room van SHOUT. Het wordt een serie van acht bijeenkomsten.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 6 of 8 maart tussen 19:30 en 21:30. Een gesprek duurt maximaal 20 minuten en vindt plaats in de Rainbow Room.

Of de groep in het Nederlands of Engels is hangt af van de voorkeur van de deelnemers. Wanneer er behoefte aan is, kunnen er ook zowel een Nederlands en een Engels gesproken groep starten als veel mensen zich aanmelden.

Sign up form Out Now

Welke taal spreek je?

11 + 2 =

SHOUT Sharing Cicrle

SHOUT Sharing circle is een gespreksgroepvorm waarbij er een maandelijkse bijeenkomst gehouden wordt voor een groep uit het LHBTQ+ spectrum. Het is een ‘safe space’ voor het bespreken van zaken die je bezig houden rondom het thema van de groep. Op deze bijeenkomst dragen deelnemers zelf onderwerpen aan waarover gesproken wordt. De groep kan dus wisselen in wie deelnemen. De Sharing Circle groep is bedoelt voor leden van SHOUT. Je bent als (nog) niet-SHOUT-lid welkom om twee keer aan te sluiten voor we verwachten dat je lid wordt van SHOUT. Op het moment hebben wij één groep over gender. Heb je behoefte aan een sharing circle over een ander onderwerp? Neem dan via e-mail contact op met het bestuur van SHOUT, zodat deze groep opgezet kan worden. Ook als je het als eenmalige bijeenkomst zou willen.

Trans en non-binaire sharing circle

Voor de SHOUT-leden die niet-cisgender zijn bieden we een groep aan waar over gender gesproken wordt en hoe het is om niet in de maatschappelijke verwachtingen van gender te vallen. 

De opzet van deze groep wordt op het moment gewijzigd en vanaf oktober 2023 komt hier meer informatie over beschikbaar.

 

Find Out SHOUT

Introductieperiode

Wil jij SHOUT leren kennen in groepsverband? Doe dan mee met de Find Out SHOUT.

Van september tot half november organiseren wij de Find Out SHOUT. In een kleine groep ga je onder leiding van twee SHOUT mentoren naar onze vaste en aanvullende activiteiten om de vereniging en de leden te leren kennen. Zie rechts het programma voor de eerstvolgende Find Out.

Introductieperiode klinkt misschien als een studentenvereniging, maar SHOUT is geen studentenvereniging. Deze introductietijd is ook zeker niet te vergelijken met een ontgroening. Het is een verzameling van leuke activiteiten waarbij je als een groep nieuwe leden onder begeleiding de vereniging en commissies leert kennen.

Je hoeft ook geen student te zijn om deel te nemen.

Deelname aan de Find Out SHOUT komt bovenop een lidmaatschap. Je wordt dus lid van SHOUT en betaalt contributie tot het einde van het kalenderjaar. Daar komen nog de kosten voor de Find Out bij van 15 euro. In deze prijs zit een maaltijd met je groepje, een welkomstpakket en de ledenactiviteiten inbegrepen. Je moet wel een los kaartje kopen voor de drag show via onze website (uiteraard met ledenkorting).

 

Schrijf je uiterlijk in op 10 september!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Programma 2023

dinsdag 19 september
Eten bij mentoren

donderdag 21 september
Feest DoFeCie

vrijdag 22 september
Boekenclub
[Boek: Common Bonds > als Find Out deelnemer kun je met 1 van de korte verhalen in dit boek meedoen zodat je het niet geheel hoeft te lezen.]

dinsdag 26 september
Verenigingsavond met chat roulette

donderdag 28 september
Gender speeltuin en Explore SHOUT, een Wilde Wereld expeditie

dinsdag 3 oktober
Verenigingsavond: Mission Impossible

zaterdag 7 oktober
Drag night
Kaartje niet inclusief, bestel je ticket met ledenkorting via onze website.

zondag 8 oktober
Spelletjesmiddag

dinsdag 10 oktober
Verenigingsavond

donderdag 12 oktober
Ledenactiviteit: Theaterworkshop

dinsdag 17 oktober
Verenigingsavond

vrijdag 20 oktober
Roze café filmavond: Rocky Horror Picture Show

dinsdag 24 oktober
Verenigingsavond

donderdag 26 oktober
Ledenactiviteit: Lasergamen

[waarschijnlijk] zondag 29 oktober
Boekenclub

dinsdag 31 oktober
Verenigingsavond: decoratie maken voor een feest

zaterdag 4 november
Feest ZaFeCie

dinsdag 7 november
Verenigingsavond: prijsuitreiking Mission Impossible

donderdag 9 november
We are SHOUT en einde Find Out

Buddy-programma

 

Wil je kennis maken met SHOUT, maar durf je niet alleen te gaan? We kennen dat gevoel allemaal!

SHOUT heeft een buddy-programma voor mensen die een SHOUT-activiteit willen bezoeken, maar liever niet alleen willen gaan.

Als je je aanmeld, word je door het SHOUT-bestuur gekoppeld aan een SHOUT-lid dat buddy-mentor is. Je kunt dan één keer samenkomen en dan samen naar een SHOUT-activiteit gaan.

Via het formulier hieronder kunnen zowel buddy-mentoren als mensen die een buddy willen, zich aanmelden voor het buddy-systeem. Na het invullen neemt het bestuur zo snel mogelijk contact met je op!

Word lid van SHOUT!

Als lid van SHOUT steun je het werk van SHOUT financieel met jouw contributie. Behalve het feit dat je geld op deze manier goed besteed wordt, krijg je er ook iets voor terug.

Als lid van SHOUT zijn bijna alle activiteiten gratis toegankelijk en krijg je korting op de paar betaalde activiteiten die SHOUT organiseert. Daarnaast zijn er speciale ledenavonden en ledenactiviteiten.

De contributie is €30,- per jaar. Ben je student of heb je een minimum inkomen, dan krijg je  €5,- korting. Je betaalt vanaf de maand dat je lid wordt.

Lidmaatschap opzeggen

Je kan op elk moment opzeggen, per direct of per einde van je lidmaatsschaps jaar. Restitutie van al betaald lidmaatschapsgeld is niet mogelijk.

Wil je je lidmaatschap opzeggen, neem dan per e-mail contact op met info@shoutwageningen.nl

Lid worden is heel eenvoudig! Vul dit formulier in, betaal je contributie en je bent klaar!

 

Word vrijwilliger

 

SHOUT draait volledig op vrijwilligers. Zonder hen geen feesten, Roze Café avonden, voorlichting op scholen, hulp aan asielzoekers en zo veel meer.

Als je SHOUT wilt versterken en je wilt inzetten voor de lokale LGBTQ + gemeenschap met zichtbaarheid en interessante en leuke activiteiten, kijk dan eens naar onze commissiespagina welke commissies je aanspreken.

Vrijwilliger zijn bij SHOUT is echt leuk en leerzaam. Daarnaast belonen we onze vrijwilligers ook met borrels, SHOUT-munten voor een gratis drankje bij een activiteit en een jaarlijks vrijwilligersbedankje.

Laat je interesse weten – de SHOUT vrijwilligerscoördinator kan samen met je kijken welke commissies het beste bij je passen.

10 + 6 =