Jij & SHOUT

 

SHOUT is er voor jou. Om gewoon te socializen, of een feestje vieren, maar ook om je te helpen als je problemen hebt met je seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Zit je in de knoop en heb je behoefte aan een gesprek of informatie?
Neem gewoon contact op!

Oud, jong, student, geen student – het maakt niet uit. Iedereen is welkom.
Bekijk hier wat SHOUT je te bieden heeft of wat je zou kunnen doen voor SHOUT.

  • OUT NOW-praatgroep
  • Ontdek SHOUT
  • Buddy-programma
  • Lid worden
  • Word vrijwilliger
  • Info / registratieformulier

OUT NOW-discussiegroep

 

Denk je dat je misschien niet straight of cisgender bent, of weet je het zeker? Wil je andere mensen ontmoeten met dezelfde gevoelens en vragen in een veilige omgeving? Dan kun je NU lid worden van SHOUT met de discussiegroep OUT NOW.

Gemiddeld neemt de acceptatie van LGBTQ + ers toe, maar dat de buitenwereld er geen problemen mee heeft, betekent niet dat het automatisch gemakkelijker voor je wordt als je twijfels hebt over je seksualiteit en / of genderidentiteit.

De OUT NOW is een serie van ongeveer tien bijeenkomsten voor mensen die vastzitten met hun oriëntatie of genderidentiteit. In een groep van vijf tot tien deelnemers, samen met twee supervisors, bespreek je verschillende thema’s die je tegenkomt wanneer je ontdekt dat je LHBTQ + bent. Dingen als: hoe kom je erachter, de reactie van ouders, de coming-out, vooroordelen waarmee je te maken hebt en alles waar de groep over moet praten.

De OUT NOW wordt twee keer per jaar georganiseerd, meestal in het najaar en in het voorjaar.

Find Out SHOUT

 

Iedereen is op elk moment welkom om kennis te maken met de activiteiten van SHOUT en de vereniging.

Eenmaal per jaar, van september tot december, bieden we ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een kennismakingsperiode, de Find Out SHOUT.

Je vormt dan een groep samen met andere geïnteresseerden en twee mentoren. Samen ga je naar de doorlopende activiteiten van SHOUT: ledenactiviteiten, feestjes en café-avonden. Bovendien kan je groep extra dingen doen, zoals samen eten voor een activiteit.

Om de commissies van de vereniging te leren kennen, organiseren ze ook allemaal een kleine kennismakingsactiviteit. Denk bijvoorbeeld aan een tapcursus van de barcommissie en een decoratiemiddag van de feestcommissies.

Introductieperiode klinkt misschien als een studentenvereniging, maar SHOUT is geen studentenvereniging.

Deze introductietijd is zeker niet te vergelijken met een ontgroening van een studentenvereniging. Het is een verzameling leuke activiteiten waarbij je als een groep nieuwe mensen samenvoegt met twee SHOUT-leden. Je hoeft ook geen student te zijn om hieraan deel te nemen.

Find Out SHOUT kost 15 euro. Wil je daarna lid worden van SHOUT dan betaal je vanaf de eerstvolgende Januari contributie.

Is het nog geen september en wil je lid worden van SHOUT in de activiteiten van SHOUT? Meld je dan aan voor het buddy-programma.

Buddy-programma

 

Wil je kennis maken met SHOUT, maar durf je niet alleen te gaan? We kennen dat gevoel allemaal!

SHOUT heeft een buddy-programma voor mensen die eenmaal een SHOUT-activiteit willen bezoeken, maar liever niet alleen willen gaan.

Als je je aanmeld, word je door het SHOUT-bestuur gekoppeld aan een SHOUT-lid dat buddy-mentor is. Je kunt dan één keer samenkomen en dan samen naar een SHOUT-activiteit gaan.

Via het formulier hieronder kunnen zowel buddy-mentoren als mensen die een buddy willen, zich aanmelden voor het buddy-systeem. Na het invullen neemt het bestuur zo snel mogelijk contact met je op!

Word lid van SHOUT!

Als lid van SHOUT steun je het werk van SHOUT financieel met jouw contributie. Behalve het feit dat je geld op deze manier goed besteed wordt, krijg je er ook iets voor terug.

Als lid van SHOUT zijn bijna alle activiteiten gratis toegankelijk en krijg je korting op de paar betaalde activiteiten die SHOUT organiseert. Daarnaast zijn er speciale ledenavonden en ledenactiviteiten.

Vanaf 2020 is de contributie €30,- per jaar. Ben je student of heb je een minimum inkomen, dan krijg je  €5,- korting. Je betaalt vanaf de maand dat je lid wordt.

Lid worden is heel eenvoudig! Vul dit formulier in, betaal je contributie en je bent klaar!

 

Word een vrijwilliger

 

SHOUT draait volledig op vrijwilligers. Zonder hen geen feesten, Roze Café avonden, voorlichting op scholen en hulp aan asielzoekers.

Als je SHOUT wilt versterken en je wilt concentreren op LGBTQ + zichtbaarheid, interesses en leuke activiteiten, kijk dan eens naar onze commissiespagina waar commissies je aanspreken.

Vrijwilliger zijn bij SHOUT is echt leuk en leerzaam. Daarnaast belonen we onze vrijwilligers ook met de jaarlijkse vrijwilligersbarbecue, SHOUT-munten voor een gratis drankje bij een activiteit en korting in de SHOUT webshop!

Laat je interesse weten – de SHOUT vrijwilligerscoördinator kan met je samenwerken om te zien welke commissies het beste bij je passen.