Bij de Tweede Kamer verkiezing van afgelopen woensdag is de PVV de grootste partij geworden. Deze uitslag was voor iedereen, ook voor de partij zelf, een grote verrassing.

Voor veel mensen was het een zeer onaangename verrassing. De Partij Voor de Vrijheid en de partijleider Geert Wilders staan namelijk bekend om de felle kritiek op de Islam en de negatieve houding t.o.v. immigratie, Europa, klimaatmaatregelen en diversiteit. Geert Wilders is ook veroordeeld voor groepsbelediging (Uitspraak Hoge Raad 06-07-2021).

Ook t.a.v. de LHBTIQ+ gemeenschap is hij niet positief. Hij is tegen ‘gender maatregelen’ en ‘genderwaanzin’. Ook is hij voor het fors terugdringen van studiemigratie waardoor ook de deur gesloten wordt voor LHBTIQ+ studenten die nu en in de toekomst in ons land en in onze stad veilig kunnen studeren.

 

SHOUT Wageningen doet nooit politieke uitspraken. Maar met deze verkiezingsuitslag willen wij wel duidelijk maken dat wij blijven opkomen voor de belangen en rechten van onze LHBTIQ+ gemeenschap in al zijn diversiteit.

Wees niet bang. Artikel 1 van onze Grondwet beschermt ons tegen discriminatie. Deze kan niet zomaar veranderd worden!

Als je behoefte hebt aan een luisterend oor dan zijn we er voor jullie. Trek je niet terug maar praat over je zorgen.

Laten wij elkaar blijven steunen en aanmoedigen om onszelf te ontplooien in al onze regenboogpracht!

 

Bij SHOUT is iedereen welkom en doet iedereen mee!

 

Het Bestuur van SHOUT Wageningen