Wat gaan de Haagse politici doen tegen de niet aflatende stroom van geweldsincidenten tegen LHBTI’s? Vinden de aanstaande Kamerleden dat scholen LHBTI’s mogen afwijzen, of moet dat nou eens afgelopen zijn? Moet zogenaamde ‘LHBTI-genezing’ verboden worden?

Over dit soort vragen gaan de politieke kopstukken op vrijdag 5 februari in debat. Ook worden ze aan de tand gevoeld over zaken als meerouderschap, transitieverlof voor transgender personen en een verbod op onvrijwillige en onnodige operaties op intersekse kinderen.

COC’s Regenboog verkiezingsdebat 2021 wordt op vrijdagavond 5 februari a.s. uitgezonden vanuit Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het is een van de eerste debatten met de landelijke politieke kopstukken in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021.

Het debat vanuit Pakhuis De Zwijger wordt ingeleid door COC-voorzitter Astrid Oosenbrug en gepresenteerd door Clairy Polak, voormalig presentator van Nieuwsuur en Buitenhof.

Je kunt de uitzending van het debat op vrijdag 5 februari vanaf 20:30 uur volgen via onder meer de Facebookpagina en website (COC.nl) van COC Nederland. Later terugkijken kan natuurlijk ook.

Meer informatie: https://www.coc.nl/politiek-2/cocs-verkiezingsdebat-op-vrijdagavond-5-februari