Er achter komen dat je niet past in de norm van hetero en/of cisgender kan lastig zijn. Het is dan fijn om daar met anderen over te praten die hetzelfde meemaken als jijzelf in een veilige omgeving. SHOUT biedt daarom de gespreksgroep Out now aan voor mensen die ‘in de kast zitten’. Wij willen binnenkort weer een Out now groep aanbieden en zijn op zoek naar twee mentoren die deze groep willen begeleiden.

Over de Out now

De Out now is een gespreksgroep die bestaat uit een serie van 6 tot 10 bijeenkomsten met dezelfde groep. Onder begeleiding van twee mentoren bespreken de deelnemers diverse thema’s zoals er voor jezelf achter komen dat je op het LHBTQ+ spectrum valt en hoe je omgeving reageert op je ‘coming out’. Als groep bepaal je voor een groot deel ook zelf welke thema’s besproken worden afhankelijk van wat speelt binnen de groep.

De bijeenkomsten vinden plaats in de verenigingsruimte van SHOUT, de Rainbow Room. Afhankelijk van de coronamaatregelen kan het eventueel ook online worden.

Als mentor begeleidt je de groep. Er is een handleiding voor de Out now met gespreksstarters, spellen en meer tips van mentoren die de Out now eerder begeleid hebben.

Neem voor meer informatie contact op met de vrijwilligerscoördinator via info@shoutwageningen.nl.