Vereniging

SHOUT is een LHBTQ+ organisatie. Wij zijn zowel een belangen-, als gezelligheidsvereniging in Wageningen. Al sinds 1968 zetten wij ons in voor LHBTQ belangen in Wageningen en omstreken.

Hoewel wij begonnen zijn als een studentenwerkgroep in 1968, zijn wij nu een vereniging die open staat voor iedereen. Jong, oud, burger, (internationale) student, iedereen is welkom bij ons.

Onze feesten en café-avonden zijn voor iedereen toegankelijk. De verenigingsavonden zijn alleen voor leden. Wil je een keer naar een activiteit, maar ga je liever niet alleen dan kun je deelnemen aan het buddyprogramma. Je wordt dan gelinkt aan een SHOUT-lid waarmee je samen naar een activiteit gaat. Jaarlijks hebben wij ook een introductieperiode van september tot en met november, de Find Out SHOUT. Er worden dan extra activiteiten georganiseerd zodat je ook alle commissies van SHOUT leert kennen.

Ook op maatschappelijk vlak zijn wij actief. Onze voorlichtingscommissie geeft LHBTQ voorlichting op basisscholen en middelbare scholen in Wageningen en omliggende gemeentes. Sinds 2013 bieden wij via onze asielzoekerssupport commissie ook een luisterend oor aan LHBTQ asielzoekers die in de Proces opvang locatie Wageningen Hoog verblijven. Ze kunnen bij ons hun verhaal kwijt en worden ook uitgenodigd op activiteiten, zodat ze zich even in een veilige omgeving bevinden.

Wij organiseren ook twee keer per jaar een Out Now gespreksgroep voor mensen die graag in een veilige omgeving willen praten over LHBTQ’er zijn.

Doelen 

  • Het creëren van een veilige ontmoetingsplek voor LHBTQ’ers. Dit doen wij door het organiseren van open feesten (ook hetero’s zijn welkom hoor), open café-avonden, verenigingsavonden voor leden en gespreksgroepen zoals de Out Now.
  • Belangen behartigen bij de gemeente. De grote strijden zoals de openstelling van het huwelijk zijn in Nederlands al gestreden. Wij blijven ons echter inzetten voor de vergroting van de emancipatie van LHBTQ’ers. Zo geven wij voorlichting op basisscholen en middelbare scholen. Ondersteunen wij LHBTQ asielzoekers en organiseren wij eens per jaar een Pink Week in Wageningen om aandacht te besteden aan diverse LHBTQ thema’s. Daarnaast hebben wij ook goede contacten met andere organisaties in Wageningen en de gemeente.