Commissies

SHOUT is rijk aan vele commissies! We hebben ad hoc commissies en jaarronde commissies. Hieronder stellen zij zich voor. Wil je graag een of meer commissies gaan versterken? Kijk dan even op de vrijwilligers pagina!

 

Jaar rond

Voorlichtingscommissie

De Voorlichtingscommissie geeft voorlichting over seksuele diversiteit op middelbare en basisscholen in de regio. Zo willen we respect bevorderen, en discriminatie en vooroordelen tegengaan. Wil je ook een steentje bijdragen aan meer acceptatie? We zijn een enthousiast team met een missie, en de commissie kan wel wat versterking gebruiken! Ervaring met lesgeven is niet noodzakelijk, dat leer je in ons team! Het is wel belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en je verhaal kunt vertellen. Het wisselt hoe druk we het hebben met voorlichting geven: soms geven we veel lessen achter elkaar, op andere momenten hebben we een rustige periode zonder lessen. Je hoeft niet bij elke voorlichting aanwezig te zijn: als team wisselen we elkaar af. In het begin kan het misschien moeilijk zijn, maar de andere voorlichters helpen je erbij, en je staat nooit alleen voor de klas.

Barcommissie

Achter de bar wordt het feest gemaakt! Bij ieder Shout-feest tappen er vier vrijwilligers twee uurtjes. Tappen is makkelijk en zo geleerd, maar er komt nog net iets meer bij kijken dan alleen cola en bier schenken. Daarom organiseren we een paar keer per jaar een tappersborrel, waarbij we werkzaamheden achter de bar even gezamenlijk doorlopen. Iedereen kan tappen, het is leuk om te doen en daarnaast ook heel gezellig! Zin om een aantal feesten per jaar achter de bar te staan? Kom ons versterken! Ervaring is geen vereiste.

PR-commissie

Als PR-commissie zorgen we voor berichtgeving naar buiten. Dit betekent dat we verantwoordelijk zijn voor de website, de sociale media (Twitter en Facebook), de nieuwsbrief en artikelen in de lokale kranten en de Resource. Ook organiseren we soms activiteiten om Shout te promoten (bijvoorbeeld de Pink Week in 2016) en proberen we samenwerkingen aan te gaan met andere verenigingen (bijvoorbeeld handtekeningen ophalen met Amnesty). Geïnteresseerd om ons te helpen met een of meer van deze taken? Kijk dan op de pagina vrijwilliger.

Feestencommissies

Donderdagfeestencommissie

De donderdagfeestencommissie organiseert de donderdagfeesten waar veel studenten heen komen. Bij ons kun je meedoen met thema’s bedenken, decoratie maken, stunts, promotie en opbouw. Het afgelopen jaar hebben we feesten gegeven zoals: Pirates of the Gayribbean, Heroes and Villains en You are my CandyCrush. We organiseren ook het AID-feest, waarbij we zoveel mogelijk nieuwe studenten proberen te bereiken. We zijn op zoek naar versterking! Als je het jou leuk lijkt om ons te helpen met knutselen, organiseren en/of brainstormen, kijk dan op de pagina vrijwilliger.

Zaterdagfeestencommissie

De zaterdagfeestencommissie organiseert de zaterdagfeesten, elke eerste zaterdag van de maand. Voor elk feest maken een poster, decoraties en versieren we de zaal in het thema. We hebben een paar vaste thema’s zoals Oktoberfest en de Homo Top 50, maar we bedenken ook extra thema’s. Wil je ons komen helpen?

AZC-commissie

De AZC support commissie ondersteunt vluchtelingen die vanwege hun geaardheid uit hun land van herkomst zijn vertrokken. Wij bieden een luisterend oor en adviseren over eventuele do’s en don’ts als homo in Nederland. Daarnaast organiseren we vervoer naar de feesten van SHOUT of organiseren we eigen activiteiten om de vluchtelingen uit het isolement van het AZC te halen. Vaak is dit de eerste keer dat mensen zichzelf kunnen zijn zonder bang te zijn voor de consequenties.

Lid zijn van de AZC support commissie is waardevol werk, op flexibele basis.

Ad Hoc

Pink Week commissie

In de week van Paarse vrijdag, de dag waarop scholieren en studenten paars dragen als standpunt tegen homofobie, organiseert SHOUT sinds 2016 de Pink Week. Tijdens deze week zijn er op de campus en in de stad diverse activiteiten om aandacht te besteden aan thema’s rondom LHBTQ. De commissie gaat van start in september en heeft veel vrijheid om van alles te organiseren, vaak in samenwerking met andere organisaties en de promotie op te zetten.

Café-avonden

Iedere derde vrijdag van de maand organiseert SHOUT een café-avond. Heb jij een leuke activiteit in gedachten voor deze avond? Dan mag je die organiseren! Neem even contact op met het bestuur over wat je van plan bent en of het in het budget past.

DJ tijdens een feest

Een feestje zonder muziek is als een slagroomtaart zonder room. Vind jij het leuk om je DJ skills te laten horen op een SHOUT feest? Kom dan een keer voor ons draaien.

Fotograaf bij activiteiten

Heb jij een goede camera en zin om mooie plaatsjes te schieten tijdens SHOUT activiteiten? Meld je dan aan als fotograaf en dan kun je foto’s maken tijdens activiteiten.